понеділок, 20 квітня 2020 р.

Вебінар "Викладання трудового навчання в умовах карантину"

Карантин і дистанційне навчання застали нас зненацька. І хоча ефективність такого навчання залежить від нашої самоорганізації і дисципліни, все ж є фактори, які ми, як вчителі, маємо обов’язково врахувати. Це і виконання програми, і навчальне навантаження в умовах карантину, і добір необхідних матеріалів для роботи, і оцінювання тощо. Крім того, нерідко можна почути інформацію, що деякі діти не виконують завдання, а батьки їх не контролюють.
Щоб учні та батьки працювали ефективно в умовах дистанційного навчання, учителю надважливо пам'ятати, що психологічна рівновага, позитивне ставлення та індивідуальний підхід є значно важливішими, ніж оцінювання і повне виконання програми. Навчальний предмет «трудове навчання/технології», за правильної роботи з боку вчителя, неодмінно допоможе організувати дозвілля у родинах, підтримувати затишок у домі, щодня отримувати позитивні емоції від виконання звичних справ. 
Тож як ефективно організувати викладання трудового навчання і технологій під час дистанційного навчання? Які проєкти обрати для виготовлення? Продовжувати виконання розпочатих виробів чи почати реалізовувати інші ідеї? Про це і не тільки поговоримо під час вебінару.

План вебінару: 

Особливостi «вимушеного» дистанційного навчання для вчителя та учнів.
Як перетворити «трудове навчання/технології» з необов’язкового на особливо бажаний урок?
Онлайн-уроки, творчі проєкти та цікаві завдання для дистанційного навчання.
Дистанційний контроль та оцінювання виконання завдань. Що важливіше «бали» чи якісний зворотний зв’язок?


Немає коментарів:

Дописати коментар